Sorry; deze foto heeft copyright ©

Thermografisch onderzoek

* Voor het opsporen van koude, vocht en warmtelekkages*

Een thermografisch onderzoek is handig als discussie is met je installateur over de werking van je vloerverwarmingsinstallatie; je wilt een keuken plaatsen maar weet niet precies waar je vloerverwarming loopt; er zijn natte plekken in huis die maar niet weg willen gaan. Je hebt twijfels over de aangebrachte isolatie?

” Je vraagt je daarom af; kan ik met een gericht advies bijstand krijgen in bovengenoemde problemen? “

Een thermografisch onderzoek laat zien hoe het met de warmte-uitstraling van de diverse materialen in je woning gesteld is. Met een infraroodcamera worden er foto’s van je woning gemaakt, waardoor het zichtbaar wordt waar het materiaal (vloer, muur, installatie onderdeel) warmte-energie uitstraalt.

 1. Bouwkundige gebreken; slechte- of geen aangebrachte isolatie in woningen kunnen leiden tot tochtoverlast, vochtproblemen en een hoge energierekening. Met een thermografisch onderzoek wordt in één oogopslag duidelijk waar de energielekken in de woning zitten die deze problemen veroorzaken.
 2. Energetisch; onderzoek bij bijvoorbeeld van een hoge energierekening; een groot deel van het totale energieverbruik van een woning is terug te voeren op warmteverlies dat veroorzaakt wordt door luchtlekken. Gevolg is dat warmte verloren gaat en je onnodig veel energie verbruikt.
 3. Spouwmuur- en isolatiecontrole; Door thermische opname van de gehele buitenschil wordt de kwaliteit van de aangebrachte (spouw)isolatie en eventuele koudebruggen zichtbaar gemaakt.
 4. Vochtproblemen opsporen; in woningen kunnen door inwendige condensatie of vochtlekkage vochtproblemen optreden die door middel van thermografie zijn op te sporen.
 5. Lekkages opsporen in cv-, vloerverwarmings-, warmwater- en afvoerleidingen; deze techniek is bij uitstek geschikt voor leidinglekken en vochtproblemen in bouwkundige constructies. Deze methode geeft snel resultaat zonder hak- en breekwerk. Ook zwakke plekken kunnen zo preventief achterhaald worden.

In het onderzoek is een uur onderzoek ter plaatse opgenomen. Dit is meestal voldoende. De opname is inclusief optionele rapportage met foto’s welke onder andere bruikbaar is voor je verzekeringsmaatschappij, installateur of reparatiebedrijf e.d..

thermografisch onderzoek thermografisch onderzoek

De kenmerken:

 1. Nauwkeurig; het onderzoek is gericht op het specifieke probleem in je woning;
 2. Geen verrassingen; het onderzoek wordt gezamenlijk met de IR-camera uitgevoerd;
 3. Snel; de resultaten van het onderzoek worden ter plaatse met je besproken en kunnen optioneel worden vastgelegd in een rapportage;
 4. Extra; desgewenst is deze optionele rapportage te gebruiken als uitgangspunt voor systeem optimalisatie alsmede voor garantie- en opleverafhandelingen.
 5. Bruikbaar; de infraroodfoto’s en foto’s welke tijdens het onderzoek gemaakt zijn, worden gratis digitaal ter beschikking gesteld;
 6. De prijs; wij verzorgen deze dienst voor je voor € 264,= (incl. BTW). De meerprijs van het uitwerkte optionele rapport bedraagt € 150,= (incl. BTW);

Bel 0320 219919 voor meer informatie of vraag vandaag nog je advies aan !

Aanvraag IR-onderzoek zonder rapport Aanvraag IR-onderzoek met rapport

anl0107_10_banner_300x250_v1_03